kennelturbolines.blogg.se

en liten presentation om våra hundar!

Kategori: Allmänt

Hej! Tänkte göra en liten presentation på våea hundar. Tänktr ju börja med Norröras Freedom And Joy "Mika". Det är alltså min hund, en sjuårig norwichterrier och min första helt egna hund. När jag var liten sa alltid mamma och pappa att när jag fyllde 13 skulle jag få köpa min första hund. Sagt och gjort(fast jag fick inte köpa en Yorkshire terrier 😉) och det vart även familjens första norwich. En helt underbar hund är det, full av energi trots sin ålder(man kan nästan tro att hon är valp ibland). När hon var tre år gammal fick hon sin första kull där mamma och pappa har kvar två stycken men dom kommer jag berätta mer om nån annan gång. Just mika är ganska stor för sin ras så hon har inte gått så bra på utställningar men har varit helt perfekt i avels syfte. Sen är hon helt galen i agility också så de brukar vi träna lite grann ibland inte så att vi tävlar eller så utan bara för att det är kul. Just eftersom det var familjens första minsta hund så vart hon ju också mest bortskämd också, som vanligt med små hundar hehe 😉 vilket alltså betyder att helst ska hon ligga mittis i sängen eller allra helst ha en egen huvudkuddd att ligga på och även ha en egen matplats vid bordet. 
 
 
Jaa det var några bilder på mika men det kommer komma fler.
Ha de bra //erica

basenji valpar

Kategori: Allmänt

Ja som sagt förra veckan fick vi basenji valpar, dom är nu bra precis en vecka gammla. Har vuxit väldigt bra alla väger mellan 400 och 500 gram nu. En vecka till så sen börjar det roliga när dom ska öppna ögon och lära sig att gå 😊 det kommer bättre bilder så småning om ska bara försöka komma ihåg kameran 😊

Lite grann om oss!

Kategori: Allmänt

Hej!
 
Vi(Annika Jonsson och Erica Jonsson) är det som har kenneln nu för tiden förut var det Annika Jonsson och Urban Jonsson som hadde den. Det är även jag, erica, som kommer skriva mest här skulle jag nog gissa på. Men det var min mamma och pappa som startade kenneln för ca 30 år sedan sen har jag fått hoppa in nu på senare dagar. Förr i tiden hadde dom uppfödning på Briard, Collie och Bearded Collie. Nu har vi dock gått över mer till Norwichterrier och Basenji. Jag kommer göra en liten presentation av alla hundarna någon dag framöver. Vi håller allara mest på med hundutställningar med våra hundar så det kommer nog mest handla om det men också även lite annat smått och gott. Just nu har vi till exempel 6 st Basenji valpar som är 3 dagar gammla, 5 hanar och 1 tik. Så åtta veckor framåt lär de bli ganska mycket bilder och sådant på dom. 
 
Nej men det var väll allt just nu! /Erica